miércoles, 3 de abril de 2013

Aliatges Gràfics. Lina Vila

Cercant Indicis

Cercant indicis, és una exposició de gravats que pertany a sèries realitzades durant el 2012 i el 2013, mitjançant processos litogràfics sobre planxes d’alumini; una tècnica en la qual és necessari treballar a les fosques, gairebé a les palpentes i, on allò realment interessant és el procés, ja que crear d’aquesta manera, una mica a cegues, és gairebé una meditació atzarosa y paral·lela a la mateixa vida.
La narrativa de les imatges com la papallona, el mussol o el gall com “visitacions”, flors com Vanitas, flora i fauna que m’ha acompanyat al lloc on visc; i, finalment, imatges potser més dures que m’han permès superar un tabú, el de la representació del crani, un lloc inexplorat que havia estat fins al moment quelcom prohibit, quelcom inabastable, quelcom llunyà per la por que sempre suscita; però, alhora, quelcom molt humà.

Lina VilaVaig conèixer la Lina Vila l’any 1994.
Fou un estiu a Fuendetodos, poble natal de Goya, on tots dos assistíem a un curs de gravat.
La intensa relació que s’estableix en aquests cursos féu que sorgís aleshores una relació artística i d’amistat que encara avui perdura.
L’obra d’aquesta mostra, ha estat realitzada, amb la meva col·laboració tècnica al seu lluminós taller de San Mateo.  En unes llargues i intenses jornades de treball, de nit dibuixant, per preservar de la llum les planxes, de dia insolant i estampant, per descobrir, de sobte, la màgia de les imatges latents.
Les experiències viscudes i les situacions personals, han marcat des dels inicis la vida artística de la Lina. Sempre cercant, dins seu, un camí propi d’expressió, una forma, una tècnica una síntesi amb la seva obra, de ser obra i ella, tot una.
El plaer, el patiment, les pors, les angoixes...
La seva obra és autèntica.
És autèntica perquè està feta des de l’ànima, des dels sentiments

Antoni P. Vidal


Cercant indicis
Buscando señales

del 5 al 30 d’abril de 2013
Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura (Rambla d’Aragó, 8)

  


No hay comentarios: