jueves, 23 de septiembre de 2010

Cicle de Gravat del Cercle de Belles ArtsDes del 23 de setembre fins al 16 de desembre, el Cercle de Belles Arts de Lleida presenta un cicle d’exposicions de gravat a la Sala García Sarramona del carrer Caldereries de Lleida. Hi participen cinc gravadores que viuen i treballen a Lleida Sílvia Colomina, Insun Yu, Laura Valdés, Isabel Ibars i Sandra Ribes.

Sílvia Colomina és l’artista que obre el cicle. Amb “De conte” recrea l’imaginari de les narracions infantils. El seu dibuix és espontani, però de traç enèrgic, i inspirat en un ric món interior.

Insun Yu, artista d’origen Corea resident a Lleida, presenta “Eteri”. La seva obra expressa sensacions vent, pluja ... amb pinzellada segura de traç oriental.

Laura Valdés presenta “Pasajes”. Aquesta artista cubana, de sòlida formació pictòrica, destaca pel domini del dibuix i de l’enquadrament, cercant constantment la llum i el clarobscur.

Isabel Ibars, la més jove del grup, presenta “Cos i solitud”. Estudiant de Belles Arts, centra la seva exposició en la figura femenina i les seves angoixes. Destaca per les imatges oníriques i surrealistes.

Tanca el cicle, Sandra Ribes. L’obra, “Aromes i racons”, proposa un repte plàstic i olfactiu. La seva formació com a il•lustradora es deixa notar en el treball expert de la forma i el color.

Antoni P. Vidal és el comissari d’aquest Cicle de Gravat. A més de gravador és un apassionat de l’art gràfic i és per aquest motiu que ha col•laborat amb el Cercle de Belles Arts en la organització de la mostra.

En la realització dels gravats s’han utilitzat tècniques d’estampació no tòxiques, dins de la línia de respecte al medi ambient i a la salut dels gravadors que actualment s’imposa en molts sectors de la gràfica contemporània.

No hay comentarios: