lunes, 15 de noviembre de 2010

Menage a dix. Exposició a Lleida


El Col·lectiu d’Artistes de l’Assalt, el qual col·labora en aquesta mostra, porta ja més de 10 anys realitzant una feina de promoció d’artistes i donant a conèixer diferents disciplines artístiques i molt especialment el gravat, en el qual són experts i expertes molts dels seus integrants.

El tema de “MENAGE A DIX, el sexe, és un tema suggerent i que ha estat utilitzat des dels orígens de la creació artística: figures prehistòriques de la fertilitat, il·lustracions del Kamasutra o de Les mil i una nits... ho demostren. Per tant el tema del sexe ha inspirat sempre i en totes les cultures, les arts plàstiques.

En alguns moments de la història ha estat un tema polèmic, fins i tot escandalós. Per sort ara no és així. Actualment i en la nostra societat el sexe és un tema recurrent i habitual, diríem que s’ha normalitzat, tant en la vida quotidiana com en l’àmbit artístic. Això suposa un a avantatge per a l’artista perquè el contingut no està per sobre de la forma o l’expressió, que al cap i a la fi és el que compta per a valorar una obra d’art.

Així, doncs, aquest tema: el sexe, ha estat una excusa, un punt de partida perquè aquests 10 artistes, Eulalia Calzada Balcells, M. Antonia Hernández Subirachs, Jesús Marcalaín, Josep Mateu, Antoni P. Vidal, Montserrat Recasens Pahí, Pere Sandoval, Nuria S. Lacambra, Josep Manel Simó i Carme Villà, ens sorprenguin amb la seva imaginació i la seva creativitat.
Antoni P. Vidal
-
-


1 comentario:

Alicia Gallego dijo...

Felicitats Antoni i cía...