jueves, 19 de enero de 2012

Exposició a l’altra banda del riu.



Exposició a l’altra banda del riu.
Antoni P. Vidal
Espai Transfronterer de la Universitat de Lleida

del 17 de gener al 17 de febrer de 2012

En els darrers anys ha proliferat a Lleida la construcció de ponts i passarel·les.
No fa massa de creuar l’únic pont de la ciutat en dèiem “anar fora el pont” o anar a l’altra banda del riu. El riu era una frontera, un límit.
Es per això que quan des de l’UdL em van proposar fer aquesta exposició al Campus de Cappont vaig pensar...a l’altra banda del riu.
Crear ponts, construir ponts, “tender puentes” com a metàfora de comunicació de trànsit de pas endavant; ponts cap a la cultura ponts que ens porten al futur.

En aquesta exposició es presenten una vintena de gravats realitzats en la seva majoria en les tècniques de la xilografia i la litografia. Les imatges, quasi exclusivament ponts, estan perfilades, com extretes del seu entorn i convertides així, quasi en objectes escultòrics. Excepte en les imatges del parc de la Mitjana, en que l’exuberant vegetació forme part i es barreja amb les estructures del pont com invadint-les.
En quan al color, és la suma de la superposició de colors d’una mateixa gamma tonal, colors vius, intensos, irreals que accentuen d’alguna forma l’abstracció dels elements.
Completa l’exposició una composició de sis peces xilogràfiques que formen un mural de més de tres metres amb el recorregut del riu separant la ciutat i tots els ponts que el creuen i la uneixen.


Catàleg exposició a l'altra banda del riu. Antoni P. Vidal

1 comentario:

Unknown dijo...

continuo esperando noticias