viernes, 28 de junio de 2013

Exposició Col·lectiva Aliatges Gràfics
Amb aquesta exposició col·lectiva finalitza el cicle de gravat Aliatges gràfics. Cicle format per cinc mostres individuals d’artistes emergents relacionades amb Lleida.

Aquestes joves creadores, amb un prometedor futur en el món de l’art, han passat durant aquests darrers mesos pel Taller de l’Assalt. Allí he tingut el plaer de col·laborar en l’estampació de l’obra de cadascuna d’elles: l’intercanvi d’idees, els moments d’inspiració i, també, d’angoixa creativa han donat lloc a resultats molt interessants i quasi sempre sorprenents. Experiència a dues bandes, hores passades entre planxes i tintes en les que hem gaudit de la màgia que produeix la primera prova.

Totes cinc exposicions han assolit una qualitat tècnica i artística que fan d’aquest cicle un referent en les exposicions de gravat dels darrers anys a la nostra ciutat.

Antoni P. VidalEl cicle Aliatges Gràfics que hem acollit aquest primer semestre en la sala d’exposicions dels Serveis territorials a Lleida ha estat un aparador de la creativitat de cinc gravadores, Sílvia Colomina, Isabel Ibars, Lina Vila, Aleksandra Kopff i Aurembiaix Sabaté vinculades al Col·lectiu d’Artistes de l’Assalt. Aquestes cinc mostres han estat coordinades pel, també, gravador Antoni P. Vidal.

Les exposicions han estat una exhibició del domini precís i respectuós del procediment tècnic i de la subtilesa poètica del traç que omple el buit i desprèn la imatge. Cadascuna de les artistes crea la seva mitologia i fa la seva al·legoria; la natura, el cos, el color, el símbol, la música,... tot dins un espai simbòlic ordenat i ben embolcallat materialment.

A partir de la propera tardor, una mostra col·lectiva d’aquestes creadores s’exhibirà per diferents sales d’exposicions de les comarques de ponent. Gravar, traçar, fer solc, la incisió... una col·lectiva plena d’individualitats de conceptes estètics, plàstics i creatius que ens acosta al ventall de possibilitats del gravat.

Josep Borrell i Figuera,
director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a LleidaExposició Col·lectiva Aliatges Gràfics
del 5 de juliol al 15 de setembre de 2013

Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura (Rambla d’Aragó, 8)

No hay comentarios: