viernes, 31 de mayo de 2013

Aurembiaix Sabaté. Cicle Aliatges Gràfics.
Postals no escrites, és el títol, d’un llibre de poesia de la Felícia Fuster.

Un homenatge al Japó, a través de Haikus, ja que la la marcà un viatge al mateix país.

No recordo bé com vaig descobrir l’autora i el llibre, l’atzar em va guiar a trobar-ho, potser, segur, era el moment, ja que en la meva obra més introspectiva també hi havia un cert deix inspirat inconscientment en la cultura oriental.

Ara amb Postals no escrites ,sento que s’obra una finestra i entra la llum, l’aire, l’olor i el xiuxiueig de la senzillesa, de la maduració, ja que la Felícia va escriure aquests poemes en una edad molt madura i això és percep;

Estenc el mapa

Dels cinc sentits M’envolo

Camins inèdits

Doncs com diu la Felícia, m’envolo entre les seves paraules i els seus silencis, per comprendre, per aproximar-me i per viure. Només és això, observar la inmensistat de l’univers i agrair l’aprenentatge de la natura.

Així el Haiku, expressa lo particular i deixa entreveure, lo universal.

Em sento afortunada de conèixer l’obra de la Felícia, malauradament aquell mateix any ens va deixar.

Aurembiaix Sabaté
L’haiku és una de les formes de la poesia tradicional japonesa més coneguda. En tres versos, de forma brevíssima, el poeta, tracta de descriure una escena vista o imaginada, generalment relacionada amb la natura.

En Postals no escrites, l’Aurembiaix ha basat el seu treball creatiu en haikus de la poetessa Felicia Fuster. Aquest referent literari determina els dos temes més importants de l’obra present en aquesta mostra: l’univers i la natura.

Formalment, alguns dels gravats d’aquesta exposició són imatges treballades amb molta sensibilitat i realitzades seguint l’estil de la tradició clàssica japonesa d’aiguada sobre paper d’arròs i pinzellada enèrgica; d’altres, recorden el gravat La gran onada d’Hokusai, artista japonès de referència i autor de les conegudes 36 vistes del Fujiyama.

Postals no escrites, en definitiva, és un conjunt de gravats subtil, harmònic i rodó, com les llunes matèriques que hi son presents, gravats que es complementen a la perfecció amb els poemes que els han inspirat.

Antoni P. Vidal


Postals no escrites, haikus de Felícia Fuster


del 7 de juny al 3 de juliol de 2013

Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura (Rambla d’Aragó, 8)

 

No hay comentarios: