miércoles, 5 de octubre de 2016

IN/OUT Exposició a la Presó de Lleida  Exposició al Centre Penitenciari de Ponent. Lleida

Anabel Consejo


Eva Figueras
 
Maria Luna 

Josep Mateu 

   
Josep Ripoll


Sebi Subirós

  
Aurembiaix Sabaté

  
 Israel Rodríguez

  
Antoni P. Vidal 


Aquest projecte és una mostra col·lectiva de pintura, dibuix i gravat en què participen 10 artistes:  Anabel Consejo, Eva Figueras, María Luna, Josep Mateu, Josep Ripoll, Israel Rodríguez, Aurembiaix Sabaté, Sebi Subirós, Antoni P. Vidal i Lina Vila.

Mostra del projecte al Centre Penitenciari de Ponent:

L'exposició: en els sis mòduls que conformen el centre penitenciari,  hi van distribuïdes les obres de cadascun dels artistes, concretament entre tres i sis, emmarcades, amb el currículum i una fotografia de l'artista; i també una explicació tècnica  i breu escrit de justificació de l'obra.
 

Espais:

Centre Penitenciari de Ponent
Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura

Dates:
Centre Penitenciari de Ponent, 
de l’1 al 30 d’octubre de 2016. 
Sala d’exposicions dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura, 
del 4 al 30 de novembre de 2016. 

 

IN/OUT
Giovanni Battista Piranesi creà entre l’any 1745 i el 1760 Le carceri d’invenzione, magnífica sèrie d’aiguaforts, on representava tenebrosos i enigmàtics interiors carceraris. Quan vaig visitar la presó de Lleida amb la intenció de triar els espais més adequats per situar l’obra de la futura mostra, al meu subconscient suraven les imatges de Piranesi.  La realitat, però, es revelà molt lluny d’aquelles ombrívoles imatges del segle XVIII. Durant la visita al Centre Penitenciari de Ponent, vaig passejar per espais blancs, lluminosos, funcionals i fins a cert punt asèptics;  adjectius que, si haguéssim de descriure una galeria d’art actual, de ben segur que utilitzaríem.

Cercar nous espais expositius i atansar l’obra a nous col·lectius és cada cop més un repte per a molts artistes. La possibilitat concreta d’acostar-la a persones que, pel fet d’estar recloses, no en podrien gaudir va ser una de les raons que ens va motivar a l’hora de tirar endavant aquesta mostra. L’altra és també retre un petit homenatge als molts artistes que estan o han estat perseguits o, fins i tot empresonats pel fet que el seu art s’hagi titllat de revolucionari, degenerat o ofensiu per determinades ideologies.

Obrim, doncs, aquest insòlit espai tant a la creació com a la contemplació artístiques a fi que cadascú hi trobi el seu perquè:  emoció, nostàlgia, evasió, reflexió, divertiment...; els de dins i els de fora, IN/OUT

Antoni P. Vidal
Artista i comissari

No hay comentarios: